Újabb fákkal bővült a Mátyás király téri kőrisliget

Fapótlási kötelezettségünk keretében újabb 12 fát ültettünk a Mátyás király térre és a templomtelekre 2020 decemberében.
A frissen plántált fák többsége a tavaly telepített kőrisligetet gazdagítja – 11db háromszor iskolázott, 20/25 cm körtérfogatú magas kőrissel (Fraxinus excelsior).

A Mátyás király tér keleti szélét így immár egy 100m hosszú kőris-fasor szegélyezi.

Emellett az épületegyüttes közepén lévő belső kerengő dísze lett egy szintén háromszor iskolázott, 18/20 cm körtérfogatú csepleszmeggy díszfa (Prunus fruticosa), amely az Abéta Kft. ajándéka. Az adományt ezúton is köszönjük!

Így gyülekezetünk eddig összesen 42db magas minőségű fát telepített az új templom közvetlen szomszédságában.

Képek a galériában

Az épületegyüttes templomtere hamarosan kész

Elérkeztünk a templomtér kialakításának befejező szakaszához.
Elkészült az elektromos és gépészeti szerelés, helyére került az összes külső ablak és ajtó, a belső korlátok, ill. elkészült a bádogos munka, festés, és a belső világítás.

A templomtér egyes elemeit (pl. végleges padlóburkolat, belső elválasztók, bútorzat, hangosítás) csak egy későbbi fázisban tudjuk majd megvalósítani – újabb források érkezése esetén.

Az épületegyüttesünk másik két harmadának (gyülekezeti termek és lelkészlakás) belső kivitelezési munkái szintén csupán az építkezés egy következő ütemében valósulhatnak majd meg.

További képek a galériában

Kigyulladt a templomunk

2020. augusztus 11-én 11 óra után néhány perccel, vélhetően egy hegesztési munkafolyamat közben kigyulladt az épülő templom tetőszerkezete.

A rendkívül hamar kiérkező tűzoltók megfeszített munkával eloltották a végül mintegy 150m²-en égő tetőt. Munkájukért azóta is nagyon hálásak vagyunk.

Részletek: https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/kigyulladt-egy-epulo-templom-pesterzsebeten/

Isten segítségével a tetőszerkezet helyreállítását követően az építkezést folytatjuk.

Képek a galériában. A fotókat köszönjük Dósa-Papp Tamás építésztervezőnek.

2020 tavaszának eredményei

Május elejére befejeződtek a belső vakolások a templomtérben és a gyülekezeti térben – a lelkészlakással forráshiány miatt egyelőre nem tudunk továbbhaladni. (A lelkészlakás épületrészének teljes szakipari, gépészeti és elektromos munkáit a jövőben, a szükséges források rendelkezésre állása esetén tudjuk elvégezni.)

Valamennyi épületrész felett elkészült a tető szerkezete és szigetelése, illetve befejeződött a teljes épületegyüttes tetőszerkezetének külső deszkázása. Elkészült a külső állványozás a tetőfedéshez, így megkezdődhetett a palafedés is – ezzel párhuzamosan pedig megindult a bádogos szakmunka.

Képek a Galériában.

Látványos eredmények 2020 februárjában

A hó végére elkészült a templom összes vasbeton és falazott tartószerkezete (alaplemez, pillérek, födémek, falszerkezetek és támfalak).

Befejezték a padló alatti közművek bekötéseit, megépült az ivóvíz, a csapadékvíz és a szennyvíz telken belüli hálózata is.

Az egyik leglátványosabb előrelépés, hogy megkezdődött a templomtér ragasztott fa-tetőszerkezetének építése is.

Több kép a galériában.

A karácsony előtti hetekben is a tervezett ütemben haladtunk

Az elmúlt időszakban a kivitelező magasszintű építésszervezésének köszönhetően jó néhány elem elkészült: a középső, legnagyobb méretű szendvics-szerkezetű vasbeton kapuzat, a templomtér földszintjén lévő íves vasbeton pillérek, a lelkészlakás földszintjét határoló íves tégla falazatok, illetve a templomtéri karzat íves vonalvezetésű vasbeton födémje.

A decemberi munkafolyamatokról a Galériában találnak fényképeket.